Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Duurzaam gevangen vis direct naar de consument

1 min read

De Urker kotter Metanoia kwam vrijdag aan in de haven van Amsterdam met aan boord een heel speciale lading: 110 visboxen gevuld met verse Noordzeevis. Consumenten kwamen de dozen zelf ophalen.

De visserij duurzamer maken dat is de missie van Hendrik Kramer. De op Urk geboren en getogen visserman bouwde drie jaar geleden een revolutionair schip de MDV2. Het schip gaat veel zuiniger met brandstof om dan traditionele vissersboten. Nu is het tijd voor de volgende stap zo vindt Kramer. Met het merk ‘Wild ‘n Zilt’ verkoopt hij vers gevangen Noordzeevis direct aan de consument. Een reportage door Omroep Flevoland. (Lees hier artikel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *