Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Frankrijk verlengt brandstofsteun voor vissers tot mei 2023

2 min read

De Franse staatssecretaris voor de zee Hervé Berville heeft aangekondigd dat de brandstofsteun aan Franse vissers zal worden voortgezet tot 15 mei 2023.

Van het totale aantal van 2860 vaartuigen in de betrokken regio’s zijn 164 aanvragen ingediend, waaronder enkele niet-subsidiabele vaartuigen van de lijst zijn geschrapt. Criteria zijn gebaseerd op de afhankelijkheid van schepen die toegang hebben tot Britse wateren en of vaartuigen al dan niet een vergunning hebben gekregen om in Britse wateren te vissen.

De minister kondigde de verlenging tot 15 mei aan van deze specifieke brandstofsteun voor vissers die op 15 februari zou eindigen. De steun is al twee keer op verzoek van de minister verlengd en momenteel goed voor 25cts/Liter diesel, dit laatste zal worden verminderd met een geleidelijke daling naar 5cts/Liter per maand. Het gaat om 65 miljoen euro en de middelen komen uit het Brexit Adjustment Reserve Fonds.

Geconfronteerd met de crises die de visserijsector doormaakt met Brexit, Covid en hoge energiekosten, heeft de staat gereageerd met massale steun van bijna € 200 miljoen – en blijft dit doen met de verlenging van de brandstofsteun voor vissers tot 15 mei, met een herzieningsclausule op die deadline,” zei Hervé Berville.

‘Het individuele ondersteuningsplan dat met de sector is ontwikkeld, is een plan dat het evenwicht in de gebieden probeert te behouden. In de komende maanden zullen we bouwen aan de toekomst van de Franse visserij, om de uitdagingen van de versterkte structuur van de sector en het koolstofvrij maken van de maritieme sector aan te gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *