Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Elf vissers gered na schipbreuk voor Australische kust

1 min read

Elf vissers gered na schipbreuk voor Australische kust, Foto AMSA.

Elf Indonesische vissers die voor de Australische kust op een eiland waren gestrand, zijn gered. Zo meldt AMSA, de Australische maritieme veiligheidsautoriteit woensdag. De vissers zaten zes dagen vast op het eiland zonder voedsel en hadden dringend medische zorg nodig.

De overlevenden meldden dat twee vissersschepen waren meegesleurd in de tropische cycloon Ilsa. Een schip met 10 bemanningsleden spoelde aan op Bedwell Island, ongeveer driehonderd kilometer ten westen van de stad Broome.

Het tweede schip is gezonken in het extreme weer, de enige overlevende van dit schip bracht 30 uur in het water door voordat hij ook aanspoelde op Bedwell Island. De negen andere opvarenden zijn waarschijnlijk verdronken.

Maandagavond kon het elftal met een reddingshelikopter worden geëvacueerd van het eiland, In Australië krijgen ze nu medische zorg, voordat ze naar Indonesië kunnen terugkeren.

Het Bedwell-eiland bestaat voornamelijk uit een grote vlakte van wit zand, zonder natuurlijke schuilplaats of zoetwater. De tropische cycloon Ilsa kwam vrijdag aan land in West-Australië. De cycloon ging gepaard met sterke rukwinden in de westelijke kustgebieden. [Bron: AMSA]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *