Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

24 vissers gered van half gezonken longliner bij Japan

1 min read

De longliner Fukuei Maru No. 8 op de rotsen 43 mijl zuidwest van Tokio.

Een helikopter van de Japanse kustwacht heeft maandagochtend 24 vissers gered van een longliner die op de rotsen is geraakt bij een eiland zuidwest van Tokio. Een bemanningslid dat voor de aankomst van de reddingswerkers overboord is geslagen, werd later dood aangetroffen.

De longliner Fukuei Maru No. 8 kreeg zondagavond een motorstoring, ongeveer vijf uur nadat het de Yaizu-haven in centraal Japan had verlaten op weg naar Zuid-Amerika voor de visserij op tonijn, het stuurloze schip verdaagde op de rotsen door de harde wind.

Ook vijf vissers gered voor westkust van Ierland

In de vroege uren van zondagochtend zijn voor de Ierse Westkust ook vijf vissers gered nadat hun vissersschip aan de grond is gelopen bij Inis Mór op de Aran-eilanden.

De kustwacht van Valentia leidde de reddingsoperatie na een noodoproep die kort voor 5 uur ‘s ochtends van het 21 meter lange vissersvaartuig werd ontvangen. De op Shannon gestationeerde R115 reddingshelikopter en de reddingsboot van de Aran-eilanden en de kustwacht van North Aran kregen opdracht hulp te bieden.

De vijf bemanningsleden hadden het schip verlaten in een reddingsvlot en werden door de helikopter in veiligheid gebracht. De helikopter heeft ze naar het Universitair Ziekenhuis Galway gebracht en waren naar verluidt in een “goed humeur na hun beproeving”, aldus de Ierse kustwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *