Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

In 1970 gekapseisde kotter KW 103 ‘Wim’ onverwacht gevonden

1 min read

De kotter KW-103 ‘Wim’ onverwacht gevonden.

Stichting Onderzoek Maritieme Vermisten heeft weer een vermiste kotter gevonden, de KW-103. Een bijzondere ontdekking, aangezien de vrijwilligers eigenlijk naar een ander wrak op zoek waren.

We maakten filmpjes tijdens het duiken en bekeken die beelden aan de wal, toen stichtingslid Jan van Welie (60) ineens de KW-103 herkende, vertelt initiatiefnemer Cees Meeldijk. ‘Het is het schip waarmee zijn vader is vergaan, dus bijzonder emotioneel.’

Als hij over de zoektochten op zee praat, beginnen zijn ogen te glimmen. Cees Meeldijk is visserman, geschiedkundige, beleidsmedewerker bij de BBB en sinds een jaar voorzitter van de Stichting Onderzoek Maritiem Vermisten. Die stichting richtte hij samen met andere zeeliefhebbers op om beter onderzoek te doen naar gezonken vissersschepen op de bodem van de Noordzee.

Het schip zal op de bodem blijven liggen, want het is een zeemansgraf. Maar Van Welie weet zeker dat hij naar de locatie zal varen, samen met zijn zus die in Nieuw-Zeeland woont. “We weten nu waar hij ligt, dat is voldoende.

Lees hier meer op de website van het tv-programma Een Vandaag, kijk onder het televisie item.