Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

De levende vis van een Noordzee visser

1 min read

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, moet de bemanning van de OD-6 hebben gedacht, en maakte een video waar te zien is hoe de met pulskor gevangen vis in de stortbak aan dek rondzwemt.

Door Europa is besloten dat in 2016 alle gevangen vis, ondermaats en waar geen quota of markt voor is, door viskotters op de Noordzee aan wal moet worden gebracht omdat er verondersteld word dat deze vis(jes) toch al dood zouden zijn.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, moet de bemanning van de OD-6 hebben gedacht, en maakte een video, schipper en bemanning laten zien wat volgens hen de overlevingskansen zijn van vis in de pulsvisserij.

Op de beelden is te zien dat de vangst gedaan met de pulskor in de opvangbakken springlevend is. De vissers maken door middel van een tekst op Facebook duidelijk dat ze er alles aan zullen doel om de aanstaande aanlandplicht tegen te houden omdat de bijvangst voor het overgrote deel overleeft en dus terug in zee hoort.

Elke levende vis is er één en die zou bij een verplichte aanlandplicht gegarandeerd dood zijn. De OD-6 werkt verder actief mee om een wetenschappelijk overtuigend dossier voor Staatssecretaris Dijksma samen te stellen. Kijk onder de beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *