Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

MDV kotter in besloten kring te watergelaten

1 min read

Vandaag is het pilotschip van de stichting Masterplan Duurzame Visserij (MDV) bij CSR in Rotterdam te water gelaten. Het casco wordt naar Urk gesleept, waar het zal worden afgebouwd door de aannemers Hoekman Shipbuilding en Padmos.

Als gevolg van de ramp met de Z-85 vond de tewaterlating plaats in besloten kring. Alleen familie, de scheepsbouwers en het bestuur van de stichting MDV waren aanwezig.

Meelevend met de families van de opvarenden van het vermiste visserschip, is besloten om de festiviteiten rond de tewaterlating van het pilotschip MDV 1 te annuleren. Voorafgaand aan de tewaterlating werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de Z85.

Het pilotschip dat onderdeel is van het project van de stichting Masterplan Duurzame Visserij (MDV), zal door Hendrik Kramer, zoon van Klaas Kramer, en Hendrik Romkes worden gerund. Zij vormen de directie van de MDV BV. De bedoeling is dat het schip in mei 2015 in de vaart komt.

Het MDV pilotschip wordt drie jaar lang gebruikt voor alle mogelijke onderzoeken naar nieuwe en duurzame vistechnieken.

Klik hier voor de Facebook pagina Masterplan Duurzame Visserij voor Informatie en foto’s

Het casco van de MDV kotter is vrijdag te water gelaten bij CSR in Rotterdam

Foto: Masterplan Duurzame Visserij, via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *