Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Tonijnvriezer “Jai Alai” voor Echebastar

1 min read

Nieuwe Tonijnvriezer Jai Alai voor de Echebastar Groep, foto Zamakona Yards

De Baskische Echebastar Group kreeg afgelopen zaterdag de nieuwe purse seiner ” Jai Alai ” , bouwnummer 737, overgedragen van de Spaanse werf Zamakona Yards na een ceremonie in de haven van Bilbao.

Meer dan tweehonderd vijftig mensen woonden de overdracht bij, vertegenwoordigers van de Baskische en centrale overheden, de regering van de Seychellen, de haven van Bilbao, de bank, consultants, personeel van Zamakona Shipyard, toeleveranciers, klanten van de groep en partners en medewerkers van het visserijbedrijf uit Bermeo waren aanwezig.

Het schip is gebouwd met de nieuwste innovatieve technologieën, een aantal innovaties zijn : De bovenbouw, toren en brug zijn gemaakt van aluminium, het snel invriezen van de vangst in de vriestunnels kan tot -60 C. Er is een innovatief systeem aan boord dat onbedoeld mee gevangen vis levend terug in zee brengt zonder dat daar mensenhanden aan te pas komen. Het schip is uitgerust met veiligheidszones en er zijn diverse maatregelen aan boord tegen piraten.

De ‘Jai Alai’, is gebouwd voor de visserij op Tonijn. Het schip is een zusterschip van de ‘Izaro’, en zal worden gebruikt voor de visserij activiteiten van het bedrijf in de Indische Oceaan. Port Victoria op de Seychellen word de nieuwe thuishaven van het schip.

Video 1: Tewaterlating “Jai Alai” in 2014

Video 2: ECHEBASTAR | JAI ALAI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *