Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Schip met 49 vissers vermist in Atlantische Oceaan

1 min read

De vermiste Squid jigger “Hsiang Fu Chun”.

Een Taiwanees vissersschip is eind februari met 49 bemanningsleden vermist in de Zuid-Atlantische Oceaan. Eerder had de schipper nog melding gemaakt van een lek, zo melden Taiwanese media zondag.

De schipper van de “Hsiang Fu Chun”, een Inktvis-jigger van 700 ton, heeft op 26 februari laten weten dat het schip water maakte. Zij bevonden zich toen op ongeveer 1700 mijl noord van de Falklandeilanden, Daarna is alle contact met het schip verloren.

Het schip was uitgerust met een noodbaken (EPIRB) maar daar is zover nog geen signaal van ontvangen. Drie andere Taiwanese vissersschepen zoeken naar de Hsiang Fu Chun.

“We weten nog altijd niet waar het schip zich nu bevindt en wat er gebeurd is”, zegt een Taiwanese regeringsambtenaar. Taiwan heeft de hulp ingeroepen van Argentinië en Groot-Brittannië, andere schepen in het gebied worden gevraagd uit te kijken naar het schip.

Aan boord van de Hsiang Fu Chun zijn 2 Taiwanezen, 11 Chinezen, 21 Indonesiërs, 13 Filipijnen en 2 Vietnamezen. Elk jaar gaan een honderdtal Taiwanese schepen naar de Zuid-Atlantische Oceaan om inktvis te vangen.

Onder een Taiwanees nieuwsbericht

Beelden van een Squid jigger voor de kust van Argentinië gemaakt 05-05-15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *