Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tevredenheid over verloop Seafood Expo Global 2015

2 min read

Seafood Expo Global, Brussel (voorheen ESE), foto Visserijnieuws

De Nederlandse standhouders zijn over het algemeen tevreden over het verloop van de Seafood Expo Global vorige week in Brussel. Het Nederlands Visbureau heeft al nieuwe aanmeldingen voor het Holland Paviljoen binnen.

De grootste visbeurs ter wereld is eigenlijk al twintig jaar onveranderd, maar de formule blijft ijzersterk. Waarbij uiteraard de pure omvang van de beurs een grote rol speelt. Veelgehoorde opmerking: ,,We kunnen het ons niet veroorloven om hier weg te blijven.’’

Volgens directeur Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau, dat het Holland Paviljoen verzorgde, waren de reacties van in ieder geval de deelnemers aan dit landenpaviljoen louter positief. Er hebben zich volgens Leewis ook nieuwe bedrijven gemeld die hier voor volgend jaar een plekje willen. Een aantal bestaande standhouders gaf te kennen voor volgend jaar graag meer vierkante meters te willen.

Prijzen

Helaas vielen de genomineerde lobster à la minute kreeft van Roem van Yerseke, de dim sum en wontinies hapjes van Fisherman’s Choice, de chilled tuna tataki van Anova en de gekookte mosselen met garnituur van Prins & Dingemanse niet in de hoofdprijzen van de Prix d’Elite. De genomineerde bedrijven deden er tijdens de beurs wel degelijk hun voordeel mee.

Giovanni Verhaert van Roem van Yerseke: ,,Er was heel veel belangstelling voor ons genomineerd kreeftproduct, zeker vanuit de retail. Het gaat om een vers bereid product, dat we heel kort koken en dat zonder conserveermiddelen maar liefst 21 dagen houdbaar blijft. Je kunt het ook koud eten, maar na enkele minuten in de magnetron is het net vers gekookte kreeft. Hetzelfde principe gebruiken we al langer voor mosselen, en ook daarvoor blijft veel animo.’’

Lees hier op Visserijnieuws.nl: Volgend jaar graag meer meters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *