Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vijf vissers gered na ondergang van BF190 Kairos

1 min read

De Kairos BF 190 was eerder de BF 36, foto door Jimmy Thomson.

Vijf vissers zijn in de nacht van maandag op dinsdag uit een reddingsvlot gered nadat het Britse visserschip Kairos in slecht weer is gezonken 75 mijl ten westen van de Scilly-eilanden.

De Britse kustwacht ontving twee noodsignalen net na 23:45 gisteravond (18/05/2015), één via een DSC oproep en de andere via de EPRIB van de Kairos die de GPS-locatie van het schip doorgaf.

Falmouth Coastguard coördineerde de reddingsactie. Twee Ierse Kustwacht Search and Rescue helikopters, de RNLI reddingboot St Mary’s, enkele vissersvaartuigen en twee koopvaardijschepen die in het gebied waren hebben deelgenomen aan de redding.

De vijf bemanningsleden, een Schotse schipper en vier Filippijnen, zijn uit hun reddingsboot opgepikt door het Ierse vissersschip ‘Cu Na Mara’ en zijn momenteel op weg naar Castletownbere in Ierland. Alle bemanningsleden zijn naar verluidt veilig en gezond.

Een woordvoerder van de Britse kustwacht zei: “Gelukkig zijn alle bemanningsleden gered. Een incident als dit toont weer eens de waarde aan van Digital Selective Calling (DSC) en het noodradiobaken EPIRB (Electronic Position Indicating Radio Beacon). Met de hulp van informatie uit de noodsignalen waren we in staat om de laatste positie van het vissersvaartuig snel te bepalen, en was redding snel ter plaatse”

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, het weer in het gebied was slecht, op het moment van het ongeluk waaide er windkracht 8 uit het westen. De Brits geregistreerde twinrigger zou op pijlinktvis hebben gevist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *