Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Angela Merkel doopt nieuwe ROS 777 “Mark”

2 min read

Bondskanselier Merkel doopt nieuwe ROS 777 “Mark” in Sassnitz

Dinsdag vond de feestelijke doopceremonie plaats van de nieuwe vriestrawler ROS 777 ‘Mark‘ in Sassnitz op het Duitse schiereiland Rügen. Het nieuwe schip van Warnemünder Hochseefischerei GmbH werd gedoopt door de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

De Warnemünder Hochseefischerei GmbH is een Duitse dochteronderneming van het Katwijks visserijbedrijf Parlevliet & van der Plas. Merkel roemde in haar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel na de doop van de ROS 777 “Mark” met een Hollandse nieuwe

speech de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van visserij.

In 2012 opende Parlevliet & van der Plas Eurobaltic Fischverarbeitung GmbH in Sassnitz. Eurobaltic is een van de grootste visverwerkingsbedrijven in Europa, waar jaarlijks 30.000 ton vis verwerkt wordt. De Duitse dochteronderneming van Parlevliet en van der Plas heeft 800 medewerkers.

De ROS 777 “Mark” krijgt Bremerhaven als uitvalsbasis, is 86 meter lang en gaat in de Noord-Atlantische wateren vissen op heilbot, kabeljauw, roodbaars en koolvis. De visgronden zijn rondom Groenland, IJsland en de noordelijke wateren boven Noorwegen. Het nieuwe schip voldoet aan de nieuwste normen voor een duurzame zeevisserij, bijvoorbeeld minimale bijvangst, minder brandstof- en stroomverbruik. Kijk hier onder video van het nieuwe schip.

Met dit schip zal vooral in de Noorse wateren op kabeljauw, schelvis, zalm, roodbaars en heilbot worden gevist.  De vangst wordt aan boord verwerkt en ingevroren. De capaciteit van de beide laadruimen omvat zo’n 1000 ton visproducten. Het schip is gebouwd door de TERSAN werf uit Turkije en is geheel uit eigen middelen gefinancierd. Met de inzet van dit vaartuig kunnen 2 verouderde schepen uit de vaart worden genomen.

De vriestrawler is vernoemd naar Mark Parlevliet, de in 2013 door een tragisch ongeval omgekomen kleinzoon van één de oprichters van Parlevliet & Van der Plas groep. Mark Parlevliet was als bedrijfsleider werkzaam bij de Duitse dochteronderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *