Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brandend schip op Noordzee dreigt te exploderen

1 min read

Brandend schip op Noordzee dreigt te exploderen

Op de Noordzee staat het schip “Purple Beach” in brand. Het met meststof geladen schip ligt 15 mijl west van het Duitse eiland Helgoland. Het schip dreigt te exploderen aldus Duitse media.

De bemanning van het 192 meter lange schip is inmiddels met helikopters geëvacueerd. Ook een aantal brandweerlieden is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De situatie blijft gespannen er stijgt steeds meer rook uit de ruimen van het schip op.

Het schip kwam maandagavond in de problemen toen er rook uit één van de ruimen kwam. Toen er werd vastgesteld dat er schadelijke stoffen vrijkwamen, werd de 20-koppige bemanning van boord gehaald en naar een ziekenhuis gebracht.

Door de zware dampen en de hitte kan niemand bij het schip komen. Het is daardoor ook niet bekend hoe de situatie in de ruimen is. De Duitse autoriteiten hebben een ‘veiligheidszone’ van 3 nautische mijl rond het schip ingesteld, waar niemand binnen mag komen.

Inwoners van Cuxhaven en Bremerhaven klaagden vannacht bij de politie over stank. Er zou geen gevaar voor de volksgezondheid bestaan. De bewoners zijn wel opgeroepen ramen en deuren gesloten gehouden. Onder een korte video van het brandende schip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *