Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nep Orka tegen Zeeleeuwen invasie geen succes

1 min read

De eerste vaart van de gemotoriseerde nep-orka mislukte eerst door motorpech

In de Amerikaanse havenplaats Astoria zitten de autoriteiten met de handen in het haar sinds daar honderden luidruchtige zeeleeuwen zijn neergestreken. Besloten is om een nep Orka in te zetten, dit bleek echter geen succes.

De nep Orka, ook wel ‘Fake Willie’ genoemd, werd ingezet omdat honderden zeeleeuwen een plaag vormen voor de lokale vissers. De beesten gaan ervandoor met de Zalmen en Steuren waarvan de vissers moeten leven. Volgens havenmeester Jim Knight staan er daarom duizenden banen op het spel.

De van polyester gebouwde Orka moest de beesten verjagen. Het geheime wapen is een luidspreker die het geluid van een orka laat horen, al durfde een expert niet te zeggen of de nep-orka uiteindelijk wel zou werken. ‘De Zeeleeuwen zijn slim en hebben misschien door dat het om een namaak-dier gaat’..

De eerste vaart van de gemotoriseerde nep-orka mislukte eerst door motorpech. Bij de tweede vaart maakte het beest water en kapseisde. Uiteindelijk moest ‘Fake Willie’ terug naar de haven worden gesleept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *