Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

FD-283 aangevaren in haven van Harlingen

1 min read

De FD-283 is in de haven van Harlingen geramd door een vrachtschip van 112 meter lang

De Urker kotter FD-283 ‘ Trui van Hinte’ is zaterdagavond aangevaren door het vrachtschip ‘Abis Esbjerg’ in de haven van Harlingen. Hulpdiensten en de KNRM Harlingen zijn om 19:43 uur gealarmeerd om assistentie te verlenen.

Visruim van FD-283 staat tot het luik vol water, Foto KNRM Harlingen

De FD-283 van Koffeman lag aangemeerd aan de steiger en er was niemand aan boord. Het is niet duidelijk waarom het 112 meter lange vrachtschip, de Abis Esbjerg, de kotter heeft aangevaren, een woordvoerster van de KNRM sluit niet uit dat de wind daar debet aan is.

het vrachtschip heeft de kotter met de bulbsteven geraakt waardoor er een gat ontstond van circa 2 bij 1 meter en diverse scheuren ter hoogte van het visruim. De Hulp diensten en de KNRM wisten te voorkomen dat de FD-283 is gezonken door brandstof en water uit de kotter te pompen.

Medewerkers van BDS en de vrijwilligers van de KNRM en brandweer ondernamen gezamenlijk actie om de situatie te stabiliseren, door diverse pompen te plaatsen. Met een stalen luik en 2 matrassen werd het gat afgedekt. Het is nu wachten tot het schip de werf op kan.

Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *