Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Optreden tegen gevaarlijke acties milieuactivisten

1 min read

De keien die Greenpeace in de Noordzee heeft gedumpt

Deze week sprak de Tweede Kamer over de actie van Greenpeace, die zwerfkeien in de Noordzee heeft gedumpt. ‘Gevaarlijk, provocerend en onterecht’, aldus CDA woordvoerder Jaco Geurts.

“Er is geen enkele aanleiding voor de actie van Greenpeace. Want met de visbestanden op de Noordzee gaat het goed.”

Bij de acties worden de vissers moedwillig zwart gemaakt en hun broodwinning wordt geraakt door Greenpeace. Ook de regering erkende dat de actie van Greenpeace mogelijke gevaren oplevert voor schepen en vissers.

Het CDA vindt deze acties ontoelaatbaar. Daarom hebben we de staatssecretaris van Economische Zaken gevraagd welke mogelijkheden de overheid heeft om de Anbi-status van Greenpeace in te trekken bij dit soort gerichte acties op een kleine beroepsgroep.

Jaco Geurts: “We moeten optreden tegen actiegroepen die denken hier mee weg te komen terwijl ze de economie en zelfs veiligheid van vissers in gevaar brengen. De regering is aan zet om actie te ondernemen.”

Het CDA heeft de afgelopen jaren kabinetsvoorstellen gesteund om de Noordzeenatuur en die van de Waddenzee waar nodig te beschermen. [Nieuwsbericht CDA]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *