Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brits vissersschip JMT vergaat bij Plymouth

1 min read

De JMT was donderdagmorgen met een bemanning van twee uit de haven van Plymouth vertrokken om op sint-jakobsschelpen (scallops) te vissen.

Het lichaam van een Britse visser en wrakstukken zijn gevonden bij een zoekactie naar de sinds donderdag avond vermiste Britse kotter JMT (M-99) in de buurt van Plymouth. Een andere visser wordt vermist.

De zoekactie startte vrijdagmorgen nadat de vader van één van de twee mannen aan boord de Falmouth kustwacht waarschuwde dat het 11 meter lange kottertje nog niet teruggekeerd was in de haven van Plymouth.

De JMT was donderdagmorgen met een bemanning van twee uit de haven van Plymouth vertrokken om op sint-jakobsschelpen (scallops) te vissen.

Reddingboten van de RNLI van Plymouth, Looe en Fowey zijn samen met een Royal Navy search and rescue helikopter de door de Britse kustwacht gecoördineerde zoekactie begonnen. Een groot aantal vissersvaartuigen uit de regio zijn ook gaan zoeken.

Eén lichaam werd in zee terug gevonden. De zoekactie eindigde vrijdag avond nadat bevestigd werd dat de wrakstukken afkomstig waren van de vermiste kotter. Duikers zijn ingeschakeld om onderwater verder te zoeken. De oorzaak van het ongeluk is onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *