Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

‘Finishing touch’ SCH 24 Afrika

2 min read

De Renovatie van de SCH 24 ‘Afrika’ van Jaczon is bijna afgrond, foto Damen

De Renovatie van de SCH 24 ‘Afrika’ van Jaczon is bijna afgrond, het schip heeft op 9 juli het droogdok van Damen Shiprepair Vlissingen verlaten en is naar haar thuishaven Scheveningen gevaren.

Zoals bij elk groot renovatie project was een gedetailleerd plan van aanpak cruciaal. Niet alleen de medewerking van de verschillende aannemers maakten het een logistieke uitdaging, de vele activiteiten die moesten worden uitgevoerd vereiste ook een goede planning, zo meldt Damen in een persbericht.

Veiligheid eerst

Vissersvaartuigen vereisen extra aandacht op het gebied van veiligheid. “Een paar maanden voor het begin van de werkzaamheden op de Afrika is één van Jaczon’s schepen in brand gevlogen. Begrijpelijk betekende dit dat de veiligheid een prioriteit was.

Onze visserij-renovatie ervaring is begonnen met de wederopbouw van één van de grootste vissersschepen van de Nederlandse vloot, de SCH 302 Willem van der Zwan, die in 2007 volledig is uitgebrand, “zegt commercial manager Peter Sterkenburg van Damen Shiprepair Vlissingen. Verschillende veiligheids aanpassingen werden gedaan op het achterdek, ook zijn er nieuwe trappen in de ruimen en in het boegschroef compartiment geplaatst.

Het gekoelde koude water in de vis tanks op het schip zijn temperatuur gecontroleerd en nieuw geïsoleerd met purofoam om energieverlies te voorkomen. Dit zeer brandbaar materiaal kan slechts eenmaal worden gebruikt en is moeilijk te verwijderen vanwege de positionering tussen stalen wanden. Een plan is bedacht om de ruimte tussen de bekleding en het dek met N2 te injecteren.

Lees hier het persbericht en kijk de foto’s op de website van Damen

Video: SCH 24 Afrika terug na een grote onderhoudsbeurt 9-7-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *