Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Mosselsector organiseert Nationale Mosselweek

2 min read

Om de Zeeuwse mossel nog meer te promoten organiseert Het Nederlands Mosselbureau van 29 augustus tot en met 6 september 2015 de Nationale Mosselweek in Nederland

Het mosselseizoen is woensdag 8 juli 2015 voortvarend van start gegaan. Om de Zeeuwse mossel nog meer te promoten organiseert Het Nederlands Mosselbureau van 29 augustus tot en met 6 september 2015 de Nationale Mosselweek in Nederland.

Deze week staat volledig in het teken van het meest iconische streekproduct van Zeeland: de Zeeuwse mossel. Tijdens deze week biedt een keur aan restaurants een overheerlijk mosselmenu of -gerecht aan voor een aantrekkelijke prijs. Deze week wordt georganiseerd omdat de Zeeuwse mosselsector Nederland graag wil laten kennis maken met hun zilte lekkernij.

Gemak, en genieten  

Zeeuwse mosselen staan deze week centraal in de Nederlandse horeca want ze verdienen extra aandacht. Mosselen zijn een puur natuurproduct en daarom een verantwoorde keuze. Ze zijn eenvoudig en snel te bereiden, hebben weinig toevoeging nodig en zijn bovenal ontzettend lekker. Met mosselen is eindeloos te variëren en worden verrassende gerechten gemaakt, van traditioneel gekookte mosselen in witte wijn tot een Thais of Italiaans mosselpannetje of mosselen van de barbecue. En bovenal is mosselen eten een beleving, samen lekker genieten.

Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: “ We willen de Zeeuwse mosselen in Nederland nog meer bekendheid geven. We lanceren een complete promotiecampagne waarin consumenten worden uitgenodigd om lekker mosselen te gaan eten tijdens de Nationale Mosselweek. Deze week heeft een tweeledig doel: Nederlandse horeca kan laten zien wat ze in huis hebben en voor de mosselsector is het geweldig dat er extra aandacht besteed wordt aan het prachtproduct Zeeuwse mosselen.”

Wie doet mee?

Horeca die enthousiast is en wil deelnemen aan de Nationale Mosselweek kunnen zich aanmelden via mosselweek.nl/horeca. Meedoen is aantrekkelijk: het is kosteloos en horecagelegenheden zijn volledig vrij om te kiezen wat ze op de kaart zetten, dit kan een mooi mosselgerecht zijn maar ook een compleet menu. Alle deelnemende restaurants profiteren van de landelijke promotiecampagne en gratis promotiemateriaal.

Mosselweek.nl

Op www.mosselweek.nl staat vanaf 1 augustus een overzicht met alle deelnemende restaurants. Consumenten kunnen vanaf 1 augustus via de website mosselweek.nl reserveren. [Persbericht Nederlands mosselbureau]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *