Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Hoe reilt en zeilt het aan boord van de ZK18

1 min read

Johan Rispens ZK18 geeft uitleg over garnalenvisserij, foto via twitter.

Zoutkamper garnalenvisser Johan Rispens vertelt over het leven en werken aan boord. Visserijmuseum Zoutkamp organiseerde 24 juli twee rondleidingen aan boord van de ZK18, die aan de kade voor het visserijmuseum was afgemeerd.

Rispens pleit voor een positieve uitstraling van het vak. ‘Er is al zo veel negatiefs geschreven over de garnalenvisserij. Het wordt tijd voor een andere benadering. Zo’n rondleiding is een manier om de mensen te laten zien wat er allemaal bij komt kijken, letterlijk. Hoe komen de garnalen in de winkels en wat gaat daar aan vooraf.’

Binnen alle regelgeving je eigen weg vinden

Vertellen kan hij, visser Rispens. Op een ongedwongen duidelijk manier werd uitgelegd hoe het leven van een garnalenvisser er uitziet, en vooral ook hoe het de Hollandse garnaal vergaat voordat die bij de consument terecht komt.

Heel even werd er gesproken over de regelgeving binnen de garnalenvisserij. Want, hoe dan ook, bureaucratie is er ook in de visserij. Toch wil Rispens daar niet de nadruk op leggen. ‘Binnen alle regelgeving moet je proberen je weg te vinden. Ga met elkaar om tafel zitten en probeer er met verschillende groeperingen uit te komen. Daar bereik je veel meer mee.’

>>> Lees hier verder op Marne.nieuws.nl <<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *