Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Russische vissers filmen reusachtige inktvis

2 min read

Russische vissers hebben beelden gemaakt van een reusachtige inktvis.

Russische vissers hebben beelden gemaakt van een reusachtige inktvis. Ze bevonden zich in wateren rond Antarctica toen het enorme dier opdook. Het lijkt te gaan om een kolossale inktvis (Mesonychoteuthis hamiltoni)

De vissers vissen met Longlines op Tandbaars (Patagonian toothfish) tijdens het binnenhalen van de  longline heeft de kolossale inktvis zich vast geklampt aan een gevangen vis. Het zeewezen heeft het gemunt op de vangst van de vissers, maar moet het afleggen doordat de vissers het dier met een lange stok van hun vangst proberen af te duwen. Uiteindelijk druipt de inktvis af zonder de vis.

In de video onder is het gejuich van de vissers te horen. Maar het is nog niet voorbij, de inktvis lijkt dan weg te duiken maar komt weer boven, laat zich even prachtig filmen en verdwijnt dan weer gracieus in de diepe wateren.

Over het algemeen is er weinig bekend over deze reuzeninktvissen. De dieren leven diep in de oceaan en worden zelden door mensen gezien. Pas in 2004 werden de eerste beelden van het dier gemaakt in zijn natuurlijke leefomgeving. In juli 2012 werd een levend exemplaar van drie meter gefilmd bij de Japanse Ogasawara-eilanden.

In 2014 heeft het Nieuw Zeelandse vissersschip ‘San Aspirant’ een gigantisch exemplaar gevangen in de wateren rond Antarctica. Het dier woog 350 kilo en was meters lang. De inktvis was acht maanden bevroren, toen wetenschappers in Nieuw-Zeeland de langverwachte kans kregen het dier te ontdooien en te inspecteren.

Video: Giant squid filmed by Russian sailors

Russische vissers hebben beelden gemaakt van een reusachtige inktvis. Ze bevonden zich in wateren rond Antarctica toen het enorme dier opdook. Het lijkt te gaan om een colossal squid (Mesonychoteuthis hamiltoni)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *