Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Beroepsvissers in Friesland slachtoffer van dieven

2 min read

Vooral paling en snoekbaars zijn gewild, want die soorten leveren het meeste geld op. Bij één visser hebben de dieven al zes keer toegeslagen zegt een woordvoerder van de politie.

Tientallen beroepsvissers in Friesland hebben aangifte gedaan van visdiefstal. Hun fuiken zijn leeggehaald en bij sommige beroepsvissers loopt de schade al in de duizenden euro’s.

De politie heeft nog geen idee of het telkens om dezelfde daders gaat of dat er meerdere groepen actief zijn. Ze slaan in ieder geval toe op tal van plekken in de hele provincie, op zowel de meren als andere binnenwateren, aldus een woordvoerder. „Diefstal van vis uit fuiken gebeurt wel vaker, maar dit is extreem. We hebben al tientallen aangiftes binnen gekregen.”

Vooral paling en snoekbaars zijn gewild, want die soorten leveren het meeste geld op. Bij één visser hebben de dieven al zes keer toegeslagen zegt een woordvoerder van de politie. De fuiken stonden in diverse wateren in Friesland opgesteld. Omdat er zo veel vis is gestolen, denkt de politie dat de vis wordt doorverkocht aan restaurants en viskramen.

De politie schat dat de totale schade inmiddels tienduizenden euro’s bedraagt en wil graag in contact komen met getuigen of met mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstallen.

Ze kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Er zijn inmiddels enkele 10-tallen aangiftes van diefstal gedaan.

Video: Beroepsvissers voor tienduizenden euro’s bestolen

Bijschrift video: Er zijn grote partijen vis gestolen uit de fuiken van beroepsvissers in Fryslân. De politie heeft al tientallen aangiftes binnen gekregen. De schade van de beroepsvissers loopt in de tienduizenden euro’s. Het gaat met namen om snoekbaars en paling. Getuigen van de diefstal worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *