Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vishandel Simonis wint AD Haringtest 2015

2 min read

Vishandel Simonis uit Scheveningen is dit jaar winnaar van de AD Haringtest.

Vishandel Simonis uit Scheveningen is dit jaar winnaar van de AD Haringtest. De afgelopen twee jaar stond Simonis nog op de tweede plaats. In 2011 won de vishandel met vestigingen in Den Haag ook.

De AD-Haringtest is een jaarlijks door het Algemeen Dagblad gehouden onderzoek naar de beste haringverkoper van Nederland. Hiervoor halen redacteurs van het AD steekproefsgewijs een aantal haringen op verkooppunten in geheel Nederland, die vervolgens worden beoordeeld door professionele onafhankelijke keurmeesters.

Na het ophalen en beoordelen van de gekochte haring, doet het Algemeen Dagblad over meerdere pagina’s verslag van wat er aangetroffen werd. Het is de 34e keer dat het AD de verkooppunten van de Hollandse Nieuwe test op hygiëne, smaak en kwaliteit van schoonmaken.

Dit jaar heeft Simonis van de jury een tien gekregen. ,,Een zeer goede, excellent schoongemaakte haring met een iets romig accent”, luidt het oordeel. Het Haagse bedrijf verslaat daarmee Vishandel Atlantic uit Rotterdam die de jaarlijkse AD Haringtest drie jaar op een rij wist te winnen.

In de Scheveningse haven bij vishandel Simonis was het vrijdag feest. Klanten, familie, werknemers, de winkel en het restaurant stonden vol met enthousiaste mensen die hier en daar een harinkje hapten. “We zijn allemaal heel blij, we hebben er hard aan gewerkt,” aldus de eigenaar.

Het is de enige van de 153 bezochte verkooppunten met het hoogst haalbare cijfer, meldt het AD. Volgens de krant zijn er dit jaar veel achten gegeven, meer dan ooit. De volledige uitslag wordt zaterdag in het AD gepubliceerd.

Lees ook: Topdrukte bij Scheveningse haring nummer één

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *