Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe LK 272 Guardian Angell gedoopt in Whitby

1 min read

Tewaterlating LK 272, foto Parkol Marine Engineering

Shetlands nieuwste rondvis kotter LK 272 Guardian Angell is door schipper Michael Henderson’s vrouw Wilma vorig weekend gedoopt in de haven van Whitby, Yorkshire.

Meer dan 100 familieleden en vrienden reisden van de Shetland eilanden naar het Britse Whitby om bij de doopplechtigheid aanwezig te zijn. Het nieuwe schip is door Parkol Marine Engineering gebouwd voor Guardian Angell Fishing Company Ltd. op de Shetland eilanden.

Na de doop op werd de Guardian Angell gezegend door Lerwick Fishermen’s Mission superintendent Aubrey Jamieson. Later die dag was er voor de gasten een gezellige avond in het Whitby Spa Pavilion.

Het nieuwe schip vervangt de vorige twintig jaar oude LK 272 Guardian Angell. Henderson heeft vorig jaar tijdens de openingsdag van de Skipper Expo in Aberdeen in 2014 het contract getekend met Parkol Marine Engineering voor de bouw van het nieuwe schip.

De Guardian Angell met volledig shelterdek is ontworpen door Ian Paton van SC McAllister & Co Ltd, en is gebouwd van staal met een rondspant casco. Het schip is uitgerust voor de (single-rig) bordenvisserij.

De afmetingen zijn : Lengte over alles 26,00 meter,  Lengte volgens register 23,95 meter, Breedte 7.80 meter, Diepgang 4.80 meter, brandstof capaciteit 28.000 liter, Zoet water capaciteit 21.000 liter, Vis ruim 1.150 kisten, Het schip is 265 Bruto registerton (BRT) en heeft accommodatie voor acht bemanningsleden.

Video: Guardian Angell new fishing boat by Parkol Marine (2016)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *