Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zes vissers gered na aanvaring bij Ierland

1 min read

De SY-79 Good Intent was door de aanvaring lekgeslagen, de ‘Silver Dee’ is gezonken

Zes vissers zijn gered nadat hun schip is gezonken nadat het in aanvaring is gekomen met een ander vissersschip voor de kust van County Down, Noord Ierland

De Ierse kustwacht kreeg woensdagmorgen een nood oproep binnen net voor half zes. De aanvaring gebeurde 11 mijl ten zuiden van het Ierse Ardglass.

Alle bemanningsleden van het vissersschip ‘Silver Dee’ zijn aan boord van de SY-79 ‘Good Intent’ naar Ardglass gebracht, begeleid door de reddingsboot van het Ierse Newcastle. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de aanvaring is niet bekend.

Stuurman Richard Herron van de Newcastle RNLI zei dat nadat alarm was geslagen zij onderweg naar het ongeluk hoorden dat één van de schepen al was gezonken. “Gelukkig waren alle bemanningsleden al aan boord van het andere schip, maar dat schip was door de aanvaring lekgeslagen”.

“Tegen de tijd dat we op de plaats van het ongeluk arriveerden, had de bemanning het lek onder controle en geen extra bergings pompen waren nodig. “Iedereen aan boord was medisch OK, dus hebben we ze terug begeleid naar de haven van Ardglass.”

Personeel van de MCA (Marine Coastguard Agency) is naar Ardglass afgereisd om de schade van de SY-79 ‘Good Intent’ te beoordelen. De schippers van beide vissersschepen zijn afkomstig uit Noord-Ierland, de andere bemanningsleden zijn arbeidsmigranten.

Door de aanvaring lekgeslagen ‘Silver Dee’ is gezonken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *