Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tweede kinderboek Caroline Melissant over hoe vis op zee wordt gevangen

2 min read

Het educatieve zoekboek heeft kleurrijke illustraties gemaakt door Denise Kruithof die de aandacht van peuters en kleuters zal trekken en hen spelenderwijs leert over het vissen op zee

Het tweede kinderboek van Caroline Melissant uit Goedereede met de titel ‘Walter & Poes, Aan boord van de vissersboot’ komt in september 2015 uit. Het is het tweede boek in de boekreeks Visserijavonturen waarmee de schrijfster jonge kinderen wil leren waar het visje op je bord vandaan komt en hoe deze gevangen wordt door de Nederlandse vissersvloot.

“Het idee is een boekenreeks van vier educatieve zoekboeken die elk gaan over een schakel in de visketen. Na het lezen van alle boekjes kennen kinderen precies de weg die de vis aflegt vanaf de vangst op zee tot de vis in de winkel ligt. Het tweede boek heeft de titel ‘Aan boord van de vissersboot’ en neemt de lezertjes mee aan boord. Ze leren alle vertrekken aan boord van een kotter kennen en hoe de vis gevangen en verwerkt wordt.”, vertelt Melissant die alweer het volgende avontuur in de visafslag aan het schrijven is.

Het educatieve zoekboek heeft kleurrijke illustraties gemaakt door Denise Kruithof die de aandacht van peuters en kleuters zal trekken en hen spelenderwijs leert over het vissen op zee. Melissant merkt op dat de boekenreeks geliefd is op scholen en het eerste boek ‘Verstoppertje in de Noordzee’ wordt veel gebruikt in de klas. “Dat vind ik geweldig! Het doel van de boekenreeks is dat zoveel mogelijk kinderen leren over de Nederlandse vissector.

Aan boord van de vissersboot
Walter en Poes staan op de steiger. Walter is een visserszoon. Zijn vader heeft een vissersboot. Poes is een echte scheepspoes. Ze ruikt verse vis op vele zeemijlen afstand. Poes heeft trek in verse vis. Ze springt aan boord van de vissersboot. Toet Toeoeoet. Uit de luchthoorn komt een hard geluid. De vissersboot vertrekt. Hoor de motoren ronken in de machinekamer, ontmoet de schipper in de stuurhut, eet mee in de kombuis, voel de kou in het visruim, help mee vis verwerken en doe een dutje in de kooi. Ga je mee op visserijavontuur met Walter en Poes?

Reserveren

Walter & Poes Aan boord van de vissersboot komt begin september uit en is gedrukt in een beperkte oplage. Prijs is €12,95. Reserveer en bestel het tweede educatieve zoekboek van Caroline Melissant via caroline of bij een van de verkooppunten te vinden op website visserijavonturen.nl. Volg de visserijavonturen van Walter & Poes ook op facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *