Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zonder garnalen is het in Breskens snel gedaan met de visserij

1 min read

De Visserijfeesten in Breskens zijn dit weekend voor de laatste keer gevierd in en rond de oude vismijn. De vismijn verhuist van de Vissershaven naar de naastgelegen Handelshaven.

Breskens ontwikkelt zich tot hét garnalencentrum van Zuidwest Nederland. Dit jaar is er op de Visserijfeesten dan ook geen Visserijwimpel uitgereikt vanwege te weinig visaanvoer. De Familie Praet (Z-8) uit Kieldrecht won de Garnalenwimpel.

De Visserijfeesten in Breskens zijn dit weekend voor de laatste keer gevierd in en rond de oude vismijn. De vismijn verhuist van de Vissershaven naar de naastgelegen Handelshaven.

Drie dagen lang kolkte en bruiste het afgelopen weekend in Breskens. De Visserijfeesten waren goed voor veel publiek. De feesten trokken ongeveer 75.000 bezoekers naar Breskens en dat terwijl er in het dorp nog geen 5.000 mensen wonen.

De visserijfeesten in Breskens bestaan al sinds 1953 en zijn bekend als een groot en gezellig evenement voor iedereen. De Visserijfeesten in Breskens zijn zondagavond afgesloten met een vuurwerkshow. Het bruisende evenement kreeg zo een spetterend einde.

Onder de reportage ‘Zonder garnalen is het in Breskens snel gedaan met de visserij’ door Rebel TV uit Sluis.

Lees ook: Visserijfeesten voor laatste keer bij oude vismijn en Visserijfeesten Breskens hekelt ‘onwerkbare regels’

Bijschrift video: Breskens ontwikkelt zich tot hét garnalencentrum van Zuidwest Nederland. Dit jaar is er op de Visserijfeesten dan ook geen Visserijwimpel uitgereikt. De Familie Praet uit Kieldrecht won de Garnalenwimpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *