Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Indonesië vernietigt illegale vissersschepen

1 min read

De Indonesische Marine laat vier illegale vissersschepen ontploffen met dynamiet op (18 augustus 2015). Illegale visserij is een groot probleem in Indonesië.

De Indonesische marine heeft 37 vissersschepen opgeblazen en tot zinken gebracht. De autoriteiten controleren streng op diefstal van vis uit hun wateren. En de marine neemt geen halve maatregelen.

Illegale visserij is een groot probleem in Indonesië, er zijn momenteel naar schatting 5.400 illegale schepen in hun wateren. Jaarlijks loopt het land miljoenen euro’s aan inkomsten mis omdat vissers uit omliggende landen illegaal in de wateren rondom Indonesië vissen.

De illegale vissers komen onder meer uit Papoea-Nieuw-Guinea en Thailand. De bemanningen worden gearresteerd en hun vangsten in beslag genomen. Daarna worden de schepen volgehangen met explosieven en opgeblazen.

De regering treedt de afgelopen jaren hard op tegen illegale visserij. Niet alleen hindert de stroperij op het water de Indonesische vissers, de manier waarop de illegale vissers te werk gaan veroorzaakt ook milieuschade.

Het aantal gevallen van illegale visserij is afgenomen sinds deze onbuigzame houding door de Indonesische regering werd ingenomen. Tegenstanders zeggen dat de vernietiging van de schepen diplomatieke spanningen met andere landen zal doen toenemen.

Video: Indonesische marine blaast op 18 Augustus 2015 vier illegale vissersschepen op

De Indonesische Marine laat vier illegale vissersschepen ontploffen met dynamiet op (18 augustus 2015). Illegale visserij is een groot probleem in Indonesië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *