Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vijf vissers gered voor westkust van Schotland

1 min read

De gekapseisde BA 359 "St Apollo" Foto: Britse Marine Accident Investigation Branch (MAIB)

Vijf vissers zijn voor de westkust van Schotland gered nadat hun schip op de rotsen is gelopen en daardoor is lekgeslagen. later kapseisde het schip en is het deels gezonken.

De reddingsactie startte toen de scalloper BA 359 “St Apollo” in de nacht van zondag op maandag rond 03:30 in problemen kwam in de Sound of Mull. Het schip was in slecht weer op de rotsen gelopen en lekgeslagen.

De bemanning had uit voorzorg een reddingsvlot overboord gezet. De reddingboot uit het Schotse Oban heeft de vissers van boord gehaald net voor het schip kapseisde en daarna bijna helemaal onder water verdween.

De scalloper “St Apollo” had Kirkcudbright als thuishaven het schip viste op St Jacobsschelpen. Volgens de Stornoway Coastguard raakte niemand gewond. Alle vijf bemanningsleden zijn ongedeerd in Oban aan wal gebracht.

De Britse Marine Accident Investigation Branch (MAIB) is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *