Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Schipper ARM 14 na anderhalf uur uit zee gered

1 min read

De ARM 14 van rederij Siereveld viste nabij de Vlam en was aan het verstomen

Schipper Robbie van Belzen van de ARM 14 ‘Grietje Geertruida’ is woensdagmiddag na anderhalf uur levend uit het water gehaald.

De ARM 14 van rederij Siereveld viste nabij de Vlam en was aan het verstomen toen om 12.55 uur aan de collega’s van de in de nabijheid vissende BCK 40 werd gemeld dat er een opvarende werd vermist.

De ARM 14 draaide om om te zoeken, en de BCK 40 nam de coördinatie van een zoekactie op zich. Via het Kustwachtcentrum werden de Deense autoriteiten gealarmeerd. Collega-vissers stoomden op om mee te helpen zoeken, net als wachtboten die actief zijn bij de platforms rond de Vlam.

Om 14.15 uur werd bij de opstomende BCK 40 en Deense wachtboot ‘Esvagt Connector’ de schipper van de Zeeuwse Eurokotter waargenomen door de Denen. Van Belzen werd met een rubberboot uit zee opgepikt, levend en wel, en door een helikopter vanaf het wachtschip ter observatie naar Esbjerg gevlogen. De Kustwacht meldde woensdagmiddag dat Van Belzen onderkoeld was maar aanspreekbaar. De ARM 14 stoomde op naar Den Helder.

Lees ook: Esvagt Connector rescues Dutch fisherman

De Deense wachtboot ‘Esvagt Connector’. Foto Esvagt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *