Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

24 vissers vermist bij scheepsongelukken in Azië

1 min read

Vietnamees vissersvaartuig BV 97799 TS na gasexplosie, foto: Vietbf.com

In Vietnam zoeken hulpverleners naar vijftien vissers die vermist zijn na een gasexplosie. “Drie vissers hadden het geluk door collega’s gered te worden”, aldus een woordvoerder van het maritieme zoek- en redding centrum.

Het ongeluk gebeurde woensdagnacht nabij het eiland Con Dao bevond, voor de kust van de provincie Vung Tau. Een gasfles gebruikt om aan boord te koken, ontplofte waardoor brand is ontstaan, later is het vissersschip BV 97799 TS gezonken.

De kans om de vermisten levend terug te vinden zou klein zijn, want de ontploffing gebeurde ‘s nachts. Bovendien waren de omstandigheden op zee in dat gebied moeilijk, met golven tot 3 meter hoog.

Taiwan

In Taiwan is het in Keelung geregistreerde vissersschip Shih Hui No. 31 vrijdagavond in aanvaring is gekomen met het 8,100-tons vrachtschip, Azië Cement No. 2 waardoor het vissersschip kapseisde, negen vissers raakten hierdoor vermist.

De kustwacht van Taiwan meldt een aantal van hun schepen en zes vissersboten een zoek- en reddingsacties zijn gestart kort na het ongeluk.

Het reddingswerk werd gehinderd door visnetten om het gekapseisde schip. Deze maken het onmogelijk voor duikers het schip te doorzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *