Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Senator beschuldigd WNF van anti-visserij propaganda

2 min read

Senator Colbeck zei dat het nieuwe rapport misleidend is, en voorbij gaat aan de vele successen van de Australische visserij

De Australische Senator voor Tasmanië beschrijft het rapport ‘Living Blue Planet’ van het WNF als de nieuwste aanval van anti-visserij propaganda door de organisatie. Hij noemt het meer een marketing pamflet dan een serieus visserij rapport.

Senator Colbeck, parlementair secretaris van de Minister van Landbouw, zei dat het meest recente rapport van het WNF uiterst misleidend is en meer zegt over het business model van het Wereld Natuurfonds dan oprechte bezorgdheid voor duurzaamheid van het Australische mariene milieu.

” Dit komt na een valse campagne eerder dit jaar, die ten onrechte beweerde dat 90% van de wereldwijde visbestanden overbevist zou zijn. Die claim berust op compleet misbruik van gegevens en sluit ook de visserij die actief is op een duurzaam niveau niet uit ” zo zei hij.

“Uit onderzoek van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties blijkt dat 60% van de wereldwijde visbestanden ten volle worden benut (duurzaam bevist) en ongeveer 10% zou zijn onderbenut. Het publiek kijkt naar het WNF voor begeleiding en het is frustrerend te zien dat ze die macht misbruiken met glossy marketing materiaal in de vorm van onderzoek.”

Senator Colbeck zei dat het nieuwe rapport misleidend is, en voorbij gaat aan de vele successen van de Australische visserij. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat het één van een reeks van misleidende campagnes is die erop gericht zijn mensen bang te maken opdat zij maar blijven doneren, in plaats van het publiek te onderwijzen.

Hij voegde eraan toe: “De recente ABARES Visserij statusrapporten laten zien dat geen enkele beheerde visserij in de Commonwealth landen aan overbevissing onderhevig is. Dit is een belangrijke mijlpaal waar we trots op mogen zijn – het toont aan dat onze visserij uitzonderlijk goed beheerd word”. [Bron: Worldfishing]

Lees ook: WWF Report Ignores Fisheries Success Stories

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *