Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Jaczon’s sonar project Sovic wint P.J.S. de Jong Innovatieprijs

1 min read

Het project Sofic van Jaczon BV is de technologie waarbij sonarkennis wordt gebruikt voor het selectief vangen van verschillende soorten pelagische vis (haring, makreel, horsmakreel en sprot).

Het Sonar project Sofic van rederij Jaczon BV ontving donderdag 17 september de eerste P.J.S. de Jong innovatieprijs tijdens de Maritime & Offshore Innovation Day van TNO op de RDM-Campus in Rotterdam.

De maritieme sector riep deze nieuwe prijs in het leven voor de meest innovatieve oplossing met maatschappelijke impact. De prijs is vernoemd naar oud Premier en Kapitein-ter-Zee P.J.S. de Jong. Hij was steeds een lichtend voorbeeld in het samenbrengen van militaire precisie en maatschappelijk nut.

Met de prijs worden wetenschappers, instellingen en bedrijven ondersteund die zich bezighouden met het ten goede brengen van maritieme ontwikkelingen uit defensieonderzoek aan de nationale maritieme industrie. Daarom heeft zijne Excellentie met trots zijn naam verbonden aan deze prijs die samen met TNO wordt uitgereikt.

Sofic (Sonar for Fish Classification)

Het project Sofic van Jaczon BV is de technologie waarbij sonarkennis wordt gebruikt voor het selectief vangen van verschillende soorten pelagische vis (haring, makreel, horsmakreel en sprot). Het gebruik van sonar maakt het mogelijk om diverse soorten vis realtime te classificeren om zo ongewenste bijvangst te minimaliseren.

Lees ook: TNO en Jaczon BV ontwikkelen systeem om bijvangst te minimaliseren

Video: Webinar Sonar as a tool to prevent bycatch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *