Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Kottertje SCH-3 vast op strand bij Scheveningen

1 min read

Bij het Noordelijke Havenhoofd op Scheveningen is woensdagmorgen de SCH-3 ‘Renzo’ vastgelopen op het strand.

Bij het Noordelijke Havenhoofd op Scheveningen is woensdagmorgen de SCH-3 ‘Renzo’ vastgelopen op het strand. Volgens de Kustwacht liep het scheepje op een strekdam.

Daardoor is een gat in de romp ter hoogte van de machinekamer ontstaan en maakt het vaartuig water. Via de livestream van een van de webcams op de havenhoofden is goed te zien hoe het scheepje erbij ligt.

De twee bemanningsleden zijn veilig aan wal gekomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het scheepje wordt weggesleept via het water of over land. De oorzaak van de stranding zou een kapotte schroef zijn.

Het kustwachtcentrum alarmeerde de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) die op dit moment ter plaatse is, onder andere met twee kusthulpverleningsvoertuigen. Er wordt nu geprobeerd om het bootje weer los te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *