Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

36 vissers gered van brandend vissersschip in Pacific

1 min read

De brandende Tonijn Purse seiner Glory Pacific No. 8 uit Papoea-Nieuw-Guinea

36 bemanningsleden van een brandende Tonijn Purse seiner uit Papoea-Nieuw-Guinea zijn door een ander schip gered in een afgelegen deel van de Stille Oceaan, ongeveer 2071 mijl ten zuidwesten van Hawaii.

De Kustwacht in Honolulu, Hawaii kreeg zaterdag  een melding van het Rescue Coordination Center in Nieuw-Zeeland dat het 70 meter lange ringzegen-vaartuig Glory Pacific No. 8 in brand stond en dat de volledige bemanning het schip had verlaten in twee skiffs en een aantal reddingsvlotten.

Een Amerikaans kustwacht vliegtuig uit Honolulu werd naar de plaats van het ongeluk gestuurd. Eenmaal op locatie bij het brandende schip kon de vliegtuigbemanning vuurpijlen en drinkwater droppen voor de overlevenden.

Ondertussen waarschuwde de kustwacht de purse seiner Lomalo (IMO 9588665) te helpen met de redding. Deze was toen met 100 zeemijl het dichts in de buurt. Ongeveer 10,5 uur nadat de bemanning de Glory Pacific No. 8 had verlaten kwam de Lomalo op locatie en redde alle 36 bemanningsleden. Er zijn geen gewonden gemeld.

De bedoeling is dat de Lomalo de geredde bemanning overzet op de Pacific Journey No.1, een ander onder Papoea-Nieuw-Guinea vlag varend vissersvaartuig. Dit schip zal dan koers zetten naar een haven waar ze over een paar dagen hopen te arriveren. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *