Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brand aan boord van Russische hektrawler in Las Palmas

2 min read

Brand op de Russische hektrawler Admiral Shabalin in de haven van Las Palmas op de Canarische Eilanden.

Maandag 26 oktober is er brand uitgebroken op de Russische hektrawler Admiral Shabalin in de haven van Las Palmas op de Canarische Eilanden. De brand begon rond tien uur afgelopen maandagavond in één van de ruimen van de Admiraal Sahabalin. Het ruim was geladen met houten pallets en kartonnen dozen.

Met de recente brand op de Russische hektrawler Oleg Naydenov nog vers in het geheugen verloren de autoriteiten geen minuut. brandbestrijding teams werden onmiddellijk naar het schip gestuurd. Er was veel rook. 74 mensen werden geëvacueerd waaronder 55 bemanningsleden en het personeel van aannemers die aan boord werkten.

De brandbestrijding teams kregen het vuur onder controle en hebben daarna het ruim afgesloten om het vuur te verstikken. De romp van het schip is door de brandweer en een blusboot koel gehouden.

Als de temperatuur binnen in het schip bleef dalen zouden technici van de verzekering donderdag overwegen brandweerlieden toegang te verlenen voor een eerste inspectie. De schade aan het schip is onbekend.

Het is de tweede brand dit jaar op een Russische hektrawler in de haven van Las Palmas, in April was er een soortgelijk ongeluk op het schip Oleg Naydenov. Na een aantal mislukte pogingen om het schip te blussen is besloten de brandende vriestrawler de haven uit te slepen naar open zee waar het schip op 15 april is gezonken.

De 120 meter lange Admiral Shabalin van 9.827 ton is eigendom van Moermansk Trawl Fleet, Rusland. Het schip was afgelopen vrijdag uit de Faeröer de haven van Las Palmas binnen gelopen voor routine-onderhoud, bevoorrading en om van bemanning te wisselen.

Video: Incendio en el buque ruso “Admiral Shabalin” en el Puerto de La Luz

https://youtu.be/sWwe2gE4SZo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *