Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Dobberende vissers na maand op zee gered

1 min read

De vissers uit Colombia en Ecuador bevonden zich toen 260 kilometer uit de Mexicaanse kust

Vier vissers zijn dinsdag na een maand dobberen op zee gered door de Mexicaanse marine. Een marine vliegtuig zag tijdens een routinevlucht het kleine bootje afgelopen weekend in de Grote Oceaan dobberen.

De vissers uit Colombia en Ecuador bevonden zich toen 260 kilometer uit de Mexicaanse kust. De mannen van tussen de 26 en 42 jaar oud waren op 24 september uit de 2000 kilometer zuidelijker gelegen havenstad Puerto Esmeraldas in Ecuador vertrokken.

Ze raakten van koers en op 1 oktober kwamen ze zonder brandstof te zitten. De stroming dreef het bootje van glasvezel naar de Mexicaanse kust. Het viertal is uiteindelijk dinsdag opgepikt door een schip van de Mexicaanse marine.

Aan boord van het marineschip kregen ze soep en een medische controle. Door gebrek aan drinkwater waren de vier uitgedroogd, maar verder ongedeerd. De vissers zijn na binnenkomst overgedragen aan de immigratiediensten in Chiapas, een deelstaat in het zuidoosten van Mexico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *