Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissersbootjes met lijken gevonden bij Japan

1 min read

De meest recente boot werd op 100 kilometer van de Japanse kust door de kustwacht ontdekt. Aan boord werden drie stoffelijke overschotten gevonden.

In Japan wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van elf mysterieuze vissersbootjes die de afgelopen twee maanden voor de kust zijn gevonden. In de bootjes zijn volgens de Japanse kustwacht lijken aangetroffen.

De meest recente boot werd op 100 kilometer van de Japanse kust door de kustwacht ontdekt. Aan boord werden drie stoffelijke overschotten gevonden. In andere boten zijn tot wel twintig lijken aangetroffen. De lichamen waren veelal in verregaande staat van ontbinding.

De houten bootjes zijn in sommige gevallen zwaar beschadigd. Experts zeggen dat de bootjes al maandenlang moeten hebben rondgedreven.

Lokale media speculeren dat de vissersbootjes afkomstig zijn uit Noord-Korea. Ze werden gevonden in de Japanse Zee, ook wel de Oostzee van Korea genoemd. Aan boord van één van de boten werd volgens de Japanse zender NHK een stuk stof gevonden dat lijkt op een stukje van de Noord-Koreaanse vlag.

Letters op de zijkant van een andere boot verwijzen naar het Noord-Koreaanse leger, meldt The Independent hier. De bootjes zouden ook te zwaar zijn en te weinig kracht hebben om tegen wind en stroom in te varen.

De onderzoekers sluiten niet uit dat de doden Noord-Koreaanse vissers zijn. Na meerdere mislukte oogsten zou het land proberen meer vis te vangen, maar de Noord Koreaanse vissers hebben nauwelijks beschikking over moderne apparatuur aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *