Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Eén dode en zes vermist na ramp met vissersschip in Brazilië

1 min read

Het tonijn vissersschip Jorge Seif Junior is gezonken nadat er water binnenstroomde en het schip kapseisde in de Zuid-Atlantische Oceaan, 45 mijl van Imbituba in het zuiden van Brazilië.

Voor de kust van Brazilië is een vissersschip met 24 bemanningsleden aan boord gekapseisd en gezonken, één visser kwam om het leven en zes zijn vermist.

Het tonijn vissersschip Jorge Seif Junior is gezonken nadat er water binnenstroomde en het schip kapseisde in de  Zuid-Atlantische Oceaan, 45 mijl van Imbituba in het zuiden van Brazilië.

De EPIRB van het vissersschip werd geactiveerd en een noodsignaal werd verzonden naar nabijgelegen koopvaardij en marineschepen. Het vrachtschip BBC Citrine was de eerste die reageerde op het noodsignaal en slaagde erin om 18 vissers te redden, zes anderen zijn nog steeds vermist.

Het vrachtschip heeft daarna koers gezet naar de haven van Itaguai om de vissers aan wal te brengen. Op weg naar de haven is aan boord van het vrachtschip één van de geredde vissers overleden.

De zoek- en reddingsoperatie naar de vermisten word door vissersboten, marineschepen, een reddingshelikopter en vrachtschepen voortgezet. De lokale autoriteiten zijn begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de ramp.

Het vissersschip Jorge Seif Junior is eigendom van en wordt geëxploiteerd door het visserijbedrijf JS Pescados. Het houten schip heeft een lengte van 26,00 meter en breedte van 6,00 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *