Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Twee schepen van Maersk zinken voor Franse kust

1 min read

Foto: 'Maersk Battler' vertrekkend uit Fredericia, Denemarken op 2016/12/12 met de 'Maersk Searcher' & 'Maersk Shipper' op sleeptouw naar Aliaga, Turkije. Alle drie schepen moesten worden gesloopt bij aankomst.

Twee Deense bevoorradingsschepen van Maersk zijn donderdag op ruim honderd kilometer van de Franse kust losgeslagen van de sleepboot Maersk Battler en gezonken.

Dat heeft de Franse kustwacht hier bekendgemaakt. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. De ex Maersk Searcher en de ex Maersk Shipper, van ongeveer 82 meter en 3500 ton, werden door de sleepboot Maersk Battler naar Turkije gesleept om te worden gesloopt.

Ten westen van het Franse eiland Sein knapte de sleep en de voormalige Maersk Searcher zonk in 140 meter diep water (geschatte positie 48 ° 04.6N 006 ° 24.4W) Dit heeft geleid tot het kapseizen van het tweede schip. Om 6:33 meldde de Maersk Batler de ondergang van de voormalige Maersk Shipper in 155 m diep water (geschatte positie 48 ° 00.9N 006 ° 37.0W)

Er waren geen bemanningsleden aan boord en ook geen brandstof en smeerolie. Het is onduidelijk hoe de sleepboot Maersk Battler van de maatschappij zijn vracht kon kwijtraken. Maersk heeft nog niet besloten of de schepen, die overbodig waren geworden door het instorten van de oliemarkt, geborgen gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *