Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Gekapseisde kotter Z-582 ‘Assanat’ geborgen

1 min read

De drijvende kraan Cormorant van Multraship bracht zaterdag het wrak van de Z-582 in Oostende binnen

De dinsdagnacht voor de kust van het Engelse Ramsgate gekapseisde kotter Z-582 is geborgen. Het wrak van het schip is zaterdagochtend de haven van Oostende binnengebracht.

De drijvende kraan Cormorant van het Terneuzense sleep- en bergingsbedrijf Multraship kwam Oostende binnen met het schip in de takels. De bergingsoperatie is vlot verlopen. De Z-582 ‘Assanat’ is met een lengte van 19 meter en een breedte van zes meter een vrij klein vaartuig.

Tijdens het kapseizen van de Z-582 waren er drie vissers aan boord. Eén van hen, de 50-jarige Johny Ronsyn, is door een reddingshelikopter gered, nadat hij zich ruim tien uur had weten vast te klampen aan de romp van de kotter.

Een 38-jarig bemanningslid uit Oostende werd later uit het water gehaald, maar overleed in het ziekenhuis. De derde opvarende, een in Oostende wonende Spanjaard (42), is nog steeds vermist.

Het vissersschip zal nu worden versleept naar het visserijdok, waar het parket en de Federale instantie voor Onderzoek van Scheepvaartongevallen (FOSO) het wrak van het schip zal onderzoeken.

De scheepvaartpolitie zal daarvoor eerst alle compartimenten van het schip controleren om definitief uit te sluiten dat de vermiste visser niet meer aan boord is. Na het onderzoek zal het schip van reder Willy Versluys wellicht gesloopt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *