Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Waddeneiland overspoeld met verrassingseieren en lego [video]

1 min read

Vermoedelijk is het speelgoed afkomstig van een schip. Het speelgoed zat waarschijnlijk in een scheepscontainer die tijdens de laatste storm van een vrachtschip is gevallen.

Het Duitse Waddeneiland Langeoog is sinds woensdag een groot speelparadijs voor kinderen. Na een storm zijn er tienduizenden plastic verrassingseieren en een grote hoeveelheid legoblokjes aangespoeld.

Vermoedelijk is het speelgoed afkomstig van een schip. Het speelgoed zat waarschijnlijk in een scheepscontainer die tijdens de laatste storm van een vrachtschip is gevallen.

Volgens de Duitse politie is het nog niet duidelijk van welk schip het speelgoed afkomstig is en hoe het schip het speelgoed verloren heeft, dit meld de NDR. In de plastic eieren zitten dierenfiguren. De chocolade en folie zijn er af. Wel zit er een gebruiksaanwijzing bij in het Cyrillisch, waarschijnlijk waren de verrassingseieren bedoeld voor Rusland.

Vrijwilligers en kinderen zijn ingeschakeld om het speelgoed op te ruimen, mogelijk gaan de duizenden verrassingseieren en tonnen Lego naar de kinderopvang. Alhoewel het strand van Langeoog even was omgetoverd tot een speelparadijs, is het volgens de gemeente toch een zorgelijke situatie. Er liggen nog steeds veel stukken plastic op het strand en dat is schadelijk voor het milieu en de dieren.

Video: Überraschungseier auf Langeoog angespült. Gepubliceerd op 5 jan. 2017 door harlingertv1

Video: Überraschungseier am Langeooger Strand. Gepubliceerd op 4 jan. 2017 door Karla Sabine Weber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *