Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

2de prijs voor Fishing for Litter bij Ocean Awards

2 min read

KIMO's Fishing for Litter 2de tijdens Ocean Awards prijs uitreiking in Londen! Dank onze partners, speciaal vissers! , foto via twitter

Het lang draaiende Fishing for Litter project van KIMO heeft bij de uitreiking van de Ocean Awards voor de categorie “Seafarers”, de tweede plek gehaald. De uitreiking van de Ocean Awards vonden woensdag 11 januari plaats in Londen.

Fishing for Litter was genomineerd in de categorie voor zeevarende gemeenschappen. De nominatie is een erkenning van de bijdrage die de deelnemers van het project (de visserijsector, havens, gemeenten en afvalinzamelaars) heeft geleverd aan de vermindering van afval op de Noordzee en de jaren van inzet uit de Visserijsector

Voor de uitreiking van de awards waren de voorzitter en secretaris van KIMO Nederland en België en van KIMOI Schotland afgereisd naar Londen. De dag na de uitreikingen hadden zij nog een zeer positief gesprek met het Ministerie van Milieu (DEFRA) voor de verbreding en versteviging van Fishing for Litter in de Britse havens en uitwisseling van ervaringen over de Green Deal Visserij en Schone Stranden in Nederland.

Niet alleen de nominering voor de Ocean Award is een erkenning voor de meerwaarde van het project. Sinds 2016 wordt Fishing for Litter door de OSPAR actief gepromoot als beleidsinstrumentarium voor een schonere zee. [Nieuwsbericht Kimonederlandbelgie.org 17/01/2017]

Video: KIMO International- Finalist in the Ocean Awards 2017. Gepubliceerd op 8 jan. 2017 door www.KIMOInternational.org

Bijschrift video: KIMO International has been nominated as a finalist in the Ocean Awards 2017.  Congratulations to the fishermen on board the 502 fishing vessels and staff at the 73 harbours participating in KIMO’s Fishing for Litter scheme. Your hard work and commitment to the health of our oceans has made this initiative a success.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *