Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Alle 12 bemanningsleden van gezonken longliner gered

1 min read

De Spaanse longliner Gure Uxua had als thuishaven het Galicisch dorp Carino

Alle 12 bemanningsleden van een Spaanse longliner die vrijdagmiddag is gezonken voor de noordkust van Spanje zijn gered, dit heeft de  Spaanse kustwacht vrijdagavond bevestigd.

Drie helikopters en drie reddingsboten kwamen in actie nadat een noodsignaal van de “Gure Uxua” afkomstig uit Cariño (A Coruña) werd ontvangen op vrijdagmiddag 3 februari 2017 om 15:26. Het visserschip was thuis stomende van de visgronden voor de Franse kust in de Golf van Biskaje toen het water begon te maken.

De 24 meter lange “Gure Uxua” is kort daarna gezonken 50 mijl uit de kust van het Spaanse Navia. Op dat moment was het slecht weer in het gebied. De bemanning had het schip verlaten in een reddingsvlot. De helikopters ‘Pesca 2’ en ‘Helimer 211’ vonden eerst een leeg vlot maar kort daarna al snel de bemanning in een ander reddingsvlot.

Vijf van de bemanningsleden zijn gered door de Pesca 2 helikopter en overgebracht naar een ziekenhuis in Celeiro (Galicia). De andere zeven werden door een Kustwacht helikopter meegenomen naar ziekenhuizen in Gijón (Asturias). Een aantal van de vissers had ernstige onderkoelingsverschijnselen maar overleefden het ongeluk wel.

Bemanningsleden van de gezonken Gure Uxua veilig uit de helikopter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *