Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Veiling “mandje meischol” voor Stichting Schreeuw om Leven

2 min read

Afgelopen jaar bracht de veiling ruim 104.000 euro op voor de Stichting Woord en Daad.

De Stichting Visserijdagen maakt bekend dat de veiling van het “mandje meischol” vanaf heden jaarlijks plaats vindt in de week voor Hemelvaartsdag.

Afgelopen jaar bracht de veiling ruim 104.000 euro op voor de Stichting Woord en Daad. Dit jaar heeft het bestuur als bestemming voor de opbrengst gekozen voor de Stichting “Schreeuw om Leven”.

Met de campagne “Er is hulp” wil Schreeuw om Leven jonge vrouwen een alternatief bieden voor een abortus. Voor een bedrag van € 2.500 per jaar kan men een jonge vrouw een jaar lang helpen wanneer afgezien wordt van een abortus als het gaat om een financiële overweging.

Meischol

De veiling van “mandje meischol” is opgezet als PR-moment en aftrap van een periode waarin de Noordzeeschol op zijn best is; lekker dik en smaakvol. Met name in Duitsland is de “Meischolle” een bekend fenomeen.

Campagne “Er is hulp”

Stichting Schreeuw om Leven is een christelijke pro-life organisatie. Gods woord, de Bijbel, is de basis van waaruit zij werken. Er is Hulp is de hulpverleningsafdeling van Schreeuw om Leven.

Doelstelling van de Stichting is dat er een einde komt aan abortus en euthanasie in Nederland. Daardoor ontstaat een cultuur van leven, waarmee God, de Schepper van het leven, geëerd wordt. Schreeuw om Leven is maatschappelijk actief met voorlichting en publieke acties, zoals de Mars voor het Leven. Er is Hulp is er voor hulpverlening aan vrouwen én mannen op het gebied van ongewenste zwangerschap en abortus. Voor meer informatie: www.schreeuwomleven.nl

De veiling

De veiling vindt plaats op maandag 22 mei 2017 in de Visveiling Urk. Het programma start om 10.30 uur en de veiling vangt aan om 11.00 uur. Aan de veiling kan in principe iedereen deelnemen. Aanmelden kan via: pr@visserijdagenurk.nl [Nieuwsbericht Stichting Visserijdagen]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *