Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Damen bouwt nieuw Duits visserij onderzoeksschip

1 min read

Artist's impression van de nieuwe Walther Herwig, afbeelding Skipsteknisk A/S

Het Bondsinstituut voor Landbouw en Voeding in Bonn heeft Damen in Gorinchem opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw Duits onderzoek schip voor de visserij. Het nieuwe schip gaat de huidige Walther Herwig III vervangen.

Het ontwerp komt van het Noorse Skipsteknisk A/S in Alesund. Het schip krijgt een lengte van 85 meter en een breedte van 17,4 meter. Het wordt het grootste visserij onderzoeksschip van dit type in Europa.

Onder andere ingericht voor visserijonderzoek kan het vaartuig worden ingezet voor algemeen oceanografisch onderzoek, het in kaart brengen van de zeebodem en ook milieu- en klimaatonderzoek.

Opdrachtgever is de “Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE), terwijl het schip zal worden geëxploiteerd door het Thünen Institute. De thuishaven van het schip word Bremerhaven.

Het schip wordt ontworpen en gebouwd volgens vastgestelde ICES normen voor onderwatergeluid, en strenge eisen voor geluiden en trillingen aan boord. Weinig onderwatergeluid is van cruciaal belang voor het uitvoeren van bestandsopnames voor vis.

Weinig geluid en trillingen aan boord zijn belangrijk voor het creëren van een prettige werkomgeving voor de wetenschappers die meevaren. De nieuwe “Walther Herwig” wordt een zeer geavanceerd onderzoeksschip en zal volgens schema begin 2020 in Bremerhaven arriveren.

Het schip zal worden gebouwd met dieselelektrische voortstuwing, dynamic positioning, elektrische lieren en een aantal laboratoria voor verschillend wetenschappelijke werk. Grote inspanning word gemaakt om het schip milieuvriendelijk te bouwen er worden katalysatoren en roetfilters geïnstalleerd. [Persbericht Skipsteknisk A/S]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *