Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

L 757 ‘Aaltje Postma’ groter met beter zeegedrag

2 min read

Na een flinke verbouwing weer optuigen voor de visserij, foto via twitter Albert Hartman‏ @AlbertVC

Deze week is de L 757 ‘Aaltje Postma’ voor het eerst in maanden weer ter visserij gegaan: twinriggen op schol en diverse bijvangstsoorten in de Noorse zone.

Zes meter langer, met veel meer ruimte in het visruim en met een geheel nieuwe vangstverwerkingsinstallatie. Vanuit het Deense Thyborøn, maar met genoeg connecties met Nederland.

Als belangrijkste reden voor de ingrijpende verbouwing noemt eigenaar-schipper Tamme Bolt de behoefte aan een groter visruim en visverwerkingsdek. Bolt: ,,Een deel van het jaar, meest voorjaar en begin zomer, zitten we met twinrig op schol en mix in de Noorse zone en kunnen we extra ruimte goed gebruiken. We reizen met flyshooten ver de noord en het noordwesten in, tot 300 mijl van onze thuishaven, en vissen daar op rondvis als heek, kabeljauw en koolvis. Voor een beter zeegedrag voor met name in de noord hebben we besloten het schip te voorzien van een bakdek, en de brug te verplaatsen, vier meter naar achteren en een meter omhoog.’’

Het grote werk aan het in 2000 door Barkmeijer Stroobos gebouwde schip is gebeurd bij de werf Karstensens in Skagen. Deze werf in het uiterste puntje van Denemarken, vooral bekend van de grote pelagische trawlers die er gebouwd worden, had de hoofdopdracht. Het 31 meter lange schip werd hier met 6 meter verlengd, bakdek en brug werden verplaatst, onder het bakdek kwamen twee nieuwe hutten en er kwam een nieuwe en grotere vishopper. Ook de elektrische installatie en het timmerwerk werden door de mensen van Karstensens uitgevoerd.  > Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

Deense video: Aaltje Postma L 757. Gepubliceerd op 13 feb. 2014 door Fiskeriskolen Thyborøn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *