Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Eerste kistje mei schol 2017 levert 102.000 euro op

1 min read

Veiling 1e kistje mei schol in de visveiling Urk bracht vandaag € 102.000 euro op, foto Nederlands Visbureau

URK – De veiling van het eerste kistje mei schol op de Visveiling Urk heeft maandagmorgen 102.000 euro opgebracht, net iets minder dan de 104.000 euro van vorig jaar.

Het geld gaat naar de stichting Schreeuw om Leven voor de campagne “Er is hulp”. De stichting staat vrouwen bij die om financiële redenen abortus willen plegen. Door ze financieel te steunen hoopt de stichting dat ze daar van afzien.

De veiling van de mei schol duurde ongeveer 45 minuten. Het bedrag werd bijeengebracht door zo’n vijftig bieders uit Urk en omstreken. De laatste bieder mag de schol daadwerkelijk mee naar huis nemen. In dit geval was dat Simon Weerstand die de bieding deed namens visverwerkende bedrijven Korf Vis en Weerstand Vis. De schol wordt weggegeven aan bejaardentehuis Talma op Urk.

De veiling is opgezet als PR-moment en is de aftrap van de periode waarin de Noordzeeschol op zijn best in. Met name in Duitsland is de ‘Meischolle’ een bekend fenomeen.

Veilingmeester Gilbert Bastiaanssen kreeg assistentie van miss Noordzee Katie de Vries en de schaatstweeling Ronald en Michiel Mulder. Ook de Tweede Kamerleden Cees van der Staaij (SGP) en Eppo Bruins (ChristenUnie) waren bij de veiling aanwezig.

De veiling is één van de eerste activiteiten van de Visserijdagen Urk die vandaag zijn begonnen, een evenement dat vooral in het teken staat van scholpromotie onder de campagne “Proef de Noordzee”. De grote publieksdag is aankomende zaterdag. Kijk voor meer informatie op: www.visserijdagenurk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *