Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Deense RI 468 Juli-Ane kantelt op werf in Hvide Sande [video]

1 min read

De 24 meter lange Deense RI 468 Juli-Ane gekantel op de werf in Hvide Sande , foto Ruud van der Zwan

Het Deense vissersschip RI 468 Juli-Ane is dinsdagmorgen tijdens het droogzetten op de west werf in Hvide Sande achteruit gegleden en gekanteld. Het schip ligt half in het water en op de wal.

Meer dan een jaar geleden heeft het schip een grondige renovatie ondergaan waarbij de MSC gecertificeerde twinrigger is verlengt en een grotere schroef en tunnel zijn geplaatst. De renovatie heeft een aantal maanden in beslag genomen waardoor het schip die periode niet heeft kunnen vissen.

Het 300 ton zware vissersschip zou worden drooggezet voor de plaatsing van een zwaardere kiel toen het ongeluk gebeurde. De drie mensen aan boord moesten  zich met handen en voeten vastgrijpen toen het schip kantelde, maar gelukkige raakte niemand gewond.

De eigenaren van de werf en het schip zijn geschrokken door het ongeluk, maar ook blij dat er geen gewonden zijn gevallen. Een duiker heeft inmiddels onder water de schade opgenomen maar dit lijkt mee te vallen.

Video: Juli Ane. Gepubliceerd op 29 jun. 2017 door Dagbladet Ringkøbing-Skjern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *