Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

2.20 meter lange Tonijn aangespoeld bij Ouddorp [video]

1 min read

2.20 meter lange Tonijn aangespoeld bij Ouddorp, Foto screenshot YouTube

Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree deed maandag een niet alledaagse vondst. Er was een melding binnengekomen dat er een grote dode vis op het strand lag.

Bij aankomst werd een Tonijnachtige vis van 220 cm lang aangetroffen. Het gewicht werd geschat tussen de 150 en 180 kilo. Het kadaver werd geborgen door de medewerkers van Zeezoogdieren Kop van Goeree.

Het Zeezoogdieren centrum meldt op hun website: De eerste foto’s doen sterk vermoeden dat het om een tonijnachtige gaat. Meest aannemelijke is Zwartvin tonijn of Atlantische tonijn (Thunnus atlanticus), die leeft in de Atlantische Oceaan.

De vis houd van een tropisch klimaat en leeft hoofdzakelijk in de Atlantische Oceaan. Tonijnen zijn trekvissen die op zoek naar voedsel grote afstanden kunnen afleggen.

Als ze op hun trektochten door de Atlantische Oceaan naar het noorden zwemmen, nemen ze normaal gesproken altijd de route links van de Britse eilanden. Op de weg terug verdwalen ze wel eens en belanden ze in de Noordzee.

Van deze tonijn is niet met zekerheid te zeggen of het een dwaalgast betreft die ‘de verkeerde afslag’ heeft genomen. Het kan ook een dood exemplaar zijn dat vanuit de Atlantische Oceaan de Noordzee is ingedreven.

Video: Brouwersdam tonijn. Gepubliceerd op 31 jul. 2017 door Zeezoogdieren. org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *